A mecseki tigris újabb nyomaira bukkantak

2004.06.30. 22:30
Újabb bizonyítékok kerültek elő a mecseki tigris létezésére. A nyomokat, melyek egyértelműen alátámasztják, hogy a Mecsekben többször felbukkant állat tigris, egy polgári természetvédelmi őr fedezte fel, Sásd városának szőlőhegyén.

Az összesen 12-16 darab, nagy méretű tappancs-lenyomat mintegy harminc méteren keresztül volt látható, két bokros rész között; az állat első és hátsó lábnyomai körülbelül 120 centiméterre voltak egymástól.

A megtaláló gipsszel öntötte ki a nyomokat, majd az öntvényeket elküldte annak a siklósi tigrisszakértőnek, aki már több mint tíz éve foglalkozik ilyen állatokkal. A szakértő megállapította, hogy tigrisről van szó.

A rendőrség - a Duna-Dráva Nemzeti Park feljelentése alapján szerdán nyomozást indított a tigris gazdájának felkutatására, természetkárosítás címén.

A 'mecseki tigris' múlt héten birkanyájak megtépázásával és csirkeólak kifosztásával magáról jelt Okorvölgyben és Sásdon. A nagytestű állatot először két hete látta egy hatéves kislány a Baranya megyei Bükkösdön.