Hasbaszúrta a menyét

2004.07.13. 16:11
Elfogta a rendőrség azt az idős asszonyt, aki a gyanú szerint életveszélyesen megkéselte a menyét Csornán. A 74 éves anyós az eddigi adatok szerint vasárnap este támadta meg a fiatalasszonyt a Győr-Moson-Sopron megyei városban. A fiatalasszony az eddigi vizsgálat szerint vasárnap este virágokat öntözött. A velük egy házban élő anyós ekkor odament hozzá, és vitatkozni kezdett vele. A szóváltás hamarosan odáig fajult, hogy a fiatalasszony vízzel locsolta le az idős nőt, aki ekkor egy konyhakést vágott a menyébe.

A hastájékon behatoló szúrás a fiatalasszony máját és tüdejét is érte, őt ezért a mentők életveszélyes szállították kórházba. A szakorvosok életmentő műtétet hajtottak rajta végre, állapota jelenleg stabil.

A 74 éves anyós ellen életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A szabadlábon védekező asszony a szóváltást és a dulakodást elismerte, ám a nyomozóknak azt állította, hogy másra nem emlékszik. Az még nem tisztázott, hogy került hozzá korábban feltehetőleg a menyénél lévő, 12 centi pengehosszúságú konyhakés. A nyomozók dolgát nehezíti, hogy az esetnek nem volt szemtanúja, így leginkább a két nő elmondására kénytelenek hagyatkozni.