Hatezer skorpióval fog együtt élni

MTI
2004.08.22. 14:29
Egy hónapnál hosszabb ideig akar hatezer skorpióval együtt élni egy üvegfalú kalitkába bezárva egy malajziai fiatal nő, abban a reményben, hogy megdönti ezzel egy thaiföldi "kollégája" eddigi világrekordját, aki 2002-ben pontosan 31 napon át élt összezárva 3000 skorpióval.

A 24 éves Nur Malena Hasszan szombaton költözött be a hatezer darab mérges kígyóval együtt a maláj fővárostól, Kuala Lumpurtól mintegy 250 kilométerre keletre lévő Kuantan város egyik forgalmas bevásárlóközpontjában elhelyezett üvegfalú dobozba - jelentette a malájziai New Sunday Times.

Az ifjú kígyóbűvölőnő a félelem legcsekélyebb jelét sem mutatta, miközben rázárták a kalitka ajtaját, és az ezernyi kígyó tekeregni kezdett a teste körül - írta a lap, hozzátéve, hogy a rekordaspiráns naponta mindössze 15 percre hagyhatja el önként választott üvegbörtönét.

A fiatal nőt a kalitkán kívülről folyamatosan figyelemmel kíséri egy orvos csoport, és ott vannak a Guinness Rekordok Könyvének hivatalos ellenőrei is.

Nur Malena egyébként a már néhány nappal korábban akarta elkezdeni rekordkísérletét, a tervezett időpontra azonban nem sikerült összegyűjtenie megfelelő számú skorpiót.