Kínában 143 áldozata van heves esőzéseknek

MTI
2004.09.08. 06:22
Száznegyvenháromra emelkedett a Kína délnyugati részén pusztító heves esőzések és a nyomukban fellépő áradások, illetve földcsuszamlások halálos áldozatainak száma - közölték szerdán hivatalos kínai források. A természeti csapásban több tucatnyian tűntek el, csaknem 9 ezer személy sérült vagy betegedett meg az áradások következtében.

A majd egy hete megállás nélkül zuhogó eső kiváltotta sárlavinák, árvizek több mint 20 megyét sújtottak, és hivatalos beszámolók szerint a mostani ítéletidő volt az idén a legpusztítóbb a térségben. A hadsereg és a haditengerészet alakulatai a polgári mentőegységekkel együtt megfeszített munkával igyekeznek felkutatni az eltűnteket, illetve segítséget nyújtani a bajba jutottaknak.

A legtöbben, 89-en Szecsuán (Sichuan) tartományban haltak meg az ítéletidőben. A Jangcén emelt Három Szoros völgyzárógátat, a világ legnagyobb vízi erőművét övező Csungcsing (Chongqing) környéken pedig 54-en vesztek oda az ítéletidőben, és annak következményeiben. A térségben a hatóságok riadókészültséget rendeltek el.