Magyar bankrablókat ítéltek el Szlovákiában

MTI
2004.09.16. 16:44
Tíz és fél, illetve kilenc és fél évi börtönbüntetésre ítélt csütörtökön egy szlovákiai bíróság két magyar állampolgárt, akik három szlovákiai társukkal együtt három évvel ezelőtt több bankot kiraboltak.

B. K. István és B. Csaba három - párkányi, érsekújvári, naszvadi - társukkal együtt előbb az Érsekújvárhoz közeli Naszvadon fegyverrel, álarcosan rabolták ki a Szlovák Takarékpénztár (SLSP) ottani fiókját, ahol 716 ezer koronát zsákmányoltak. Ezt követően az Általános Hitelbank (VÚB) tornaljai fiókjában kényszerítettek ki fegyverrel másfél millió koronát, majd Szécsmezőn (Secovské Polianky) vittek el 387 ezer koronát.

A szlovák rendőrség mindhárom bankrablás után hajtóvadászatot indított ellenük, de csak egy következő kísérlet során kerültek rendőrkézre. Az ujj- és talplenyomatokra, a bankrablásoknál használt gépkocsik és fegyverek azonosítására, DNS-mintákra, a telefonbeszélgetéseikre alapozott bizonyítékok birtokában emeltek ellenük vádat.

Csütörtökön a révkomáromi járásbíróság az öt személyt összességében 39 év börtönbüntetésre és a kár megtérítésére ítélte. A két magyar állampolgár azonnal fellebbezett az ítélet ellen.