Rendőrségi nyomozás indult Szelevény polgármestere ellen

MTI
2004.09.29. 16:06
A rendőrség nyomozást indított Gálos László, Szelevény polgármestere ellen hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerdán az MTI-vel. A polgármester ellen a helyi képviselő-testület néhány tagja tett feljelentést a rendőrségen - mondta Molnár András ezredes.

Szelevény képviselő-testülete szeptemberi soron kívüli ülésén határozott arról, hogy feljelenti a település polgármesterét, Gálos Lászlót, mivel a grémium szerint az elöljáró sorozatosan törvénysértéseket követett el. A nyolctagú testületből öt képviselő szavazta meg a feljelentésről szóló határozatot. Szavazásukat befolyásolhatta, hogy nem sokkal a testületi ülés előtt, a képviselők egy olyan levelet kaptak, amelyhez a polgármester által a képviselők tudta és beleegyezése nélkül hozott anyagi vonatkozású döntésekről mellékeltek iratokat.

Gálos László ellen már folyik egy büntetőper az Állami Számvevőszék feljelentésének nyomán, ebben többek között okirat-hamisítás, csalás és sikkasztás ellene a vád.