Szentpétervártól Vlagyivosztokig futottak

MTI
2004.10.10. 16:50
Szentpétervártól vasárnap megérkezett Vlagyivosztokba három maratonista, köztük egy 50 éves japán tanítónő: két év alatt körbe akarják futni a világot.

A trió hét és fél hónap alatt kocogott keresztül keresztül Oroszországon. Kacuko Kajhata, a japán hölgy sírva fakadt a Csendes-óceáni orosz kikötő főterén, ahová két fiatalabb, férfi futótársával, a 32 éves dán Jasper Kenn Olsennel, és a 45 éves orosz Alekszandr Korotkovval együtt érkezett meg.

Az utóbbi kettő január 1-jén Londonból rajtolt, Anglián keresztül haladva Franciaországon, Belgiumon, Hollandián, Németországon, Dánián, Svédországon és Finnországon át rohant el Szentpétervárra, ahol csatlakozott hozzájuk japán társuk.

Oroszországban napi 45-70 kilométer távolságot tettek meg. "Azért indultam el, hogy megváltoztassam az életemet, és nem bántam meg" - jelentette ki Korotkov Vlagyivosztokba érve.

Lelkesedés

A három futó azzal számol, hogy 2005 végén érnek Londonba. A legnehezebbnek számító orosz szakasz után már "csak" Japán, Ausztrália, az Egyesült Államok és Kanada átfutása áll előttük.

A trióhoz az út egy-egy szakaszán számos orosz futó csatlakozott, egy cseljabinszki lakos pedig az Uraltól autón kísérte el őket egészen a távolkeleti kikötőig.