Zalán
6 °C
19 °C

Kutyariasztóval keltett pánikot

MTI
2004.10.19. 12:20
Nem mérges gázt, hanem kutyariasztására használatos sprayt permetezett szét az a 26 éves drogfüggő fiatalember, aki szeptember végén két alkalommal riadalmat okozott egy pozsonyi postán - tájékoztatta a sajtót kedden a szlovák rendőrség. A sajtó korábban terrortámadásra gyanakodott, mert ötven embert egy éjszakára kórházi megfigyelés alá helyeztek. Elterjedt olyan értesülés is, hogy a postahivatalban világháborús harci gázokat: foszgént és klórpikrint használt a támadó.

Az azóta rendőrkézre került gyanúsított valójában egy kereskedelmi forgalomban hozzáférhető, ebek elriasztására alkalmas önvédelmi gázzal akart bosszút állni a postán, ahol korábban szóváltásba keveredett egy idős házaspárral, akikre márkás csomagolásban forgalmazott olcsó parfümöt próbált rátukmálni.

A gyanúsított azért ismételte meg másodszor is a tettét, hogy az első eset után felmerült terrortámadás valószínűségét erősítse, majd hosszú időre eltűnt azokról a helyekről, ahol addig rendszeresen tartózkodott. A rendőrség egy hete akadt a nyomára, és azóta vádat is emeltek ellene. Ugyanakkor csak rendbontással vádolhatják, mert az általa alkalmazott anyag nem volt egészségkárosító, bár kis mennyiségben foszgént és klórpikrint is tartalmazott.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.