Svédországi kamionbaleset: a magyar cég elhatárolódik

MTI
2004.10.21. 12:59
Az öt halálos áldozattal járó svédországi balesetet okozó kamion tulajdonosa, a gyöngyösi Horváth Rudolf Intertransport Kft. csütörtök délig még semmilyen hivatalos értesítést nem kapott a történtekről, de svéd lapokban közzéteendő nyilatkozatban kívánja kifejezni részvétét az áldozatok családjainak.

"Értetlenül állunk a történtek előtt, hiszen a gépkocsivezető már több mint egy éve áll az alkalmazásunkban és eddig soha semmi gond nem volt vele" - mondta el csütörtökön Szabó Tibor, a vállalat gazdasági igazgatója. Szavai szerint a gyöngyösi Kft. szerdán svéd partnerétől e-mailben értesült a történtekről, de hivatalosan csütörtök délig semmilyen értesítést nem kapott sem a svéd, sem a magyar szervektől, s nem tudott kapcsolatba lépni a gépkocsivezetővel sem.

A cég a budapesti svéd nagykövetség segítségével a Sydsvenskan, a Dagens Nyheter és az Expressen című svéd lapokban szeretné kifejezni részvétét az áldozatok családjának, s nyilatkozatában egyben elhatárolódik a felelőtlen és értelmetlen cselekedettől és teljes mértékben elítéli azt. "Tudjuk, hogy ezzel nem lehet meg nem történtté tenni ezt a szörnyűséget, de osztozni szeretnénk a hozzátartozók gyászában" - mondta Szabó Tibor gazdasági igazgató.