Határőrök autójának hajtott egy cigarettacsempész

MTI
2004.11.04. 10:05
Nem állt meg a határőrök jelzésére egy menekülő cigarettacsempész Győrtelek térségében a személygépkocsijával, hanem nagy sebességgel nekiütközött a kék fényt használó egyik járőrautónak, amelyben egy katona könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ukrán rendszámú, sötétített ablakú Audi 100-as gépkocsira szerdán délután figyeltek fel a közúti bűnügyi akciót tartó határőrök, miután a jármű elszáguldott mellettük. A kocsi után indultak, s közben értesítették társaikat is, akik két, megkülönböztetett jelzést használó autóval indultak a külföldi rendszámú jármű elé. A keresett személyautó nem sokkal később fel is tűnt előttük, jelzéssel próbálták megállítani, de az továbbszáguldott és átsodródott az út menetirány szerinti bal oldalára. A határőrök elől haladó kocsijának vezetője egy gyors manőverrel elkerülte az ütközést, a mögötte érkező másik hatósági járműnek viszont nekicsapódott az Audi.

Az ütközés után derült ki, hogy a 36 éves ukrán férfi azért menekült az őt igazoltatni akaró határőrök elől, mert kocsijában 7.500 doboz, 2 millió 735 ezer forint értékű, ismeretlen eredetű cigaretta volt. Az ukrán kocsi két forgalmi engedéllyel rendelkezett, az egyik a rendszámot, a másik az alvázszámot tartalmazta. A határőrség gépkocsijában 350 ezer forint kár keletkezett, míg a csempész kocsija totálkárosra tört.