Elloptak egy császárszalonnát szállító teherautót

2009.02.11. 17:45

Elloptak egy 24 raklap nyers császárszalonnát szállító teherautót Bagon; a 30 millió kárt okozó bűncselekmény kapcsán a rendőrség hat embert fogott el, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A nyerges vontatót és a hozzá kapcsolt hűtőkocsit még január 7-én hajnalban lopták el egy bagi benzinkútról. Február 9-én a tulajdonos hirdetést adott fel, hogy nagy mennyiségben vásárolna császárszalonnát. A jelentkezőkkel felvette a kapcsolatot és másnapra Budapestre beszéltek meg találkozót, ahol két ember várta.

Ezt követően először Veresegyházra, majd további személyek csatlakozását követően egy Őrbottyán és Vácrátót közötti lakatlan területre kísérték a sértettet. Az ellopott hűtőkocsi egy bekerített telken állt, vontató nélkül, és előkerült 14 raklap szalonna is.

A rendőrség hat személyt a helyszín közelében elfogott, akik kihallgatásuk során tagadták a vádakat, hárman nem tettek vallomást. A gödöllői rendőrség előterjesztést tett az őrizetben lévő gyanúsítottak előzetes letartóztatására.