Ophélie szülei Magyarországra érkeztek

2009.02.13. 22:04

Megérkeztek Budapestre Ophélie Aurélie Bretnacher, a tavaly december 3-án eltűnt francia diáklány szülei, hogy azonosítsák a holttestet, amelyet a csepeli Szabadkikötőnél a Dunában találtak meg csütörtökön, írta pénteken a Népszava online.

Az AFP hírügynökség pedig péntek este - Franciaország budapesti nagykövetségéhez közel álló forrásra hivatkozva - azt írta, biztosra vehető, hogy Ophélie-t találták meg. A francia hírügynökségnek a lány édesapja azt mondta, még nem látták a holttestet, de a nagykövetség munkatársai szerint Ophélie-t találták meg.

Kalyó László, a BRFK sajtóügyeletese péntek este annyit mondott, hogy csak a reggeli közleményüket tudja megismételni. Abban az állt, hogy az éjszaka soron kívüli boncolást végeztek, az elsődleges igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján a nő halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel. A ruházata, testalkata alapján nagy valószínűséggel a decemberben eltűnt francia diáklány holttestét találták meg, ez azonban teljes bizonyossággal csak a DNS-vizsgálat után jelenthető ki.