Lakat alatt tartották saját kisfiukat

2009.03.06. 09:08

Letartóztattak a dél-franciaországi Millau városában egy házaspárt azzal a váddal, hogy éveken keresztül bezárva tartották most 7 éves fiúkat - közölte csütörtökön a helyi ügyész. A rendőrök kedden jelentek meg a család otthonában, és találták meg a kisfiút, miután 42 éves apja és 35 éves anyja nem reagáltak egy bírói idézésre.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány éven át és miért tartották fogva saját gyereküket. Az ügyész azt nyilatkozta, hogy amikor a rendőrök feltörték a szobát, ahol a gyereket tartották, abban csak egy vizelettel átitatott matracot találtak. Se játékok, se bútorok nem voltak a szobában, amit csak kívülről lehetett nyitni, zárni, és csak kívülről lehetett kivilágítani. Az ügyész megfogalmazása szerint rosszabb körülmények között élt a kisfiú hosszú éveken át, mint a felnőttek egy börtönben.

Az ügyészség bejelentése szerint rossz egészségi állapotban találták meg a gyereket, aki a rettenetes körülmények ellenére sem vesztette el az életkorának megfelelő szellemi képességeit. A hatóságokat, illetve a fiatalkorúak ügyében illetékes bírót a körzeti ifjúságvédelmi szolgálat riasztotta, miután kiderült, hogy a gyereket nem íratták be iskolába, és a házaspárnak nemrég újabb gyereke született. A kisfiút és testvérét állami gondozásba helyezték.