Vasárnap is megdőlt a melegrekord Budapesten

2009.04.12. 19:16

Ismét megdőlt egy melegrekord, ezúttal a fővárosban. Budapesten napközben 25 fokot mértek vasárnap, ez fél fokkal magasabb az 1935-ben mért csúcsnál. A szokatlan meleg a következő napokban is jellemző lesz.

Továbbra is melegebb időre kell számítani az ilyenkor megszokottnál. A hét első felében igaz pár fokkal csökken a hőmérséklet, így országosan 19-23 fok lesz a jellemző - mondta a Független Hírügynökségnek Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A szakember arról is beszélt, hogy a hét közepén helyenként ismét mérhetnek 24-25 Celsius fok körüli hőmérsékletet. Péntektől néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik Magyarország fölé, de még így az átlagosnál magasabbra kúszik fel a hőmérő higanyszála.

Az ország legnagyobb részén a szokásosnál több fokkal melegebb volt vasárnap. A legtöbb felhő északkeleten volt az égen, így itt mérték az országban a legalacsonyabb 16-20 fokos hőmérsékletet. Azonban ez is magasabb a sokévi átlagnál, hiszen 15 fok jellemző az év ezen szakában.