Nem keresik tovább az eltűnt férfit a magyar kutyás mentők Szlovákiában

2009.09.05. 11:35
A 80 év körüli férfi tavaly novemberben tűnt el.

Nem kell tovább keresniük a szlovák állampolgárságú, eltűnt idős férfit a magyar és más külföldi mentőknek Szlovákiában a helyi rendőrség döntése alapján - mondta a helyszínről nyilatkozva szombaton a Pest megyei kutató-mentő szolgálat elnöke.

Balázs László még pénteken közölte, hogy a párkányi hídfőtől 22 km-re fekvő Lekér (Hronovce) településnél, folyóparton, erdős-bozótos területen keresték az eltűnt férfit. A kutatásban a jászberényi mentőkutyás egyesület, valamint cseh és lengyel mentőalakulatok is részt vettek. Mintegy tíz hektárt fésültek át, de sem a férfit, sem személyes tárgyait nem találták meg. A rosszra fordult időjárás miatt a keresést péntek este felfüggesztették.

A 80 év körüli férfi még tavaly novemberben tűnt el. Balázs László szerint az illetőt azért kezdték el újra keresni, mert a rendőrség új információkhoz jutott az ügyben. A magyar mentőszolgálat vezetője szombaton elmondta: a szlovák rendőrség úgy döntött, hogy egyelőre nem kell folytatni a kutatást, majd csak akkor, ha esetleg ismét új információhoz jutnak az ügyben. Balázs László szerint a rendőrség nem közölte velük, hogy az illetőt bűnügy vagy baleset gyanújával keresik.