Két hétig javítják a városi Tisza-hidat Szolnokon

2010.07.11. 12:59 Módosítva: 2010.07.11. 13:12
Erre az időre lezárják a belvárosi Tisza-híd Tiszaliget felőli forgalmi sávját.

Hétfőtől javítják a belvárosi Tisza-hidat Szolnokon, az átkelőn a munkálatok idején félpályás forgalomkorlátozás lesz - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a híd dilatációs elemeinek helyreállítási munkálatai július 12-én, hétfőn reggel 9 órakor kezdődnek és várhatóan két hétig tartanak - mondta Szabó Zita.

Erre az időre lezárják a belvárosi Tisza-híd Tiszaliget felőli forgalmi sávját. A korlátozás során itt a járművek egy sávon, váltakozó irányból haladhatnak, a gépjárművek közlekedését a nap 24 órájában jelzőlámpával szabályozzák. Ezzel párhuzamosan a belváros felőli hídfőnél, a Szabadság téri csomópontban, valamint a túloldalon a tiszaligeti lejárónál álló jelzőlámpák sárga villogó üzemmódban működnek majd.
Az érintett útszakaszon a következő két hétben jelentős torlódásokra kell számítani. Aki teheti, ez idő alatt használja a 4-es számú főút Szolnokot elkerülő részét, a Szent István híd felé - tette hozzá a sajtószóvivő.