Kézigránátok miatt hiúsult meg a Gárda sportnapja

2010.07.24. 12:35
Két darab kézigránátot találtak a rendőrök a Magyar Nemzeti Gárda békéscsabai rendezvényének helyt adó tanya közelében szombaton. A Jobbik szerint azokat az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai helyezhették el ott.

Kézigránátokat találtak a rendőrök a Magyar Nemzeti Gárda békéscsabai rendezvényének közelében. A fővárosból tűzszerészek indultak a helyszínre, hogy megvizsgálják a helyszínen talált eszközöket.

Szombaton reggel hét óra előtt a rendőrség egy ismeretlen férfitól kapott telefonos bejelentést, hogy a tanyán - ahol a Békés megyei szervezet sportnapot szeretett volna tartani - robbanóanyag lehet. A kiérkező járőrök átkutatták a helyszínt, és az ingatanon kívül, a kerítés mellett, egy táskában két darab kézigránátot találtak.

A szervező együttműködött a rendőrökkel, akik felszólították az ott lévőket, hogy hagyják el a területet. A környék átvizsgálása során a rendőrök találtak olyan tárgyakat, amelyek átvizsgálásához tűzszerészekre van szükség, ezért a fővárosból már elindultak a rendőrség szakemberei a helyszínre.

Szombat délelőtt spontán demonstrációt szerveztek Békéscsabán a Magyar Nemzeti Gárda tagjai a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság épülete elé. A Jobbik helyszínen tartózkodó képviselője szerint ha valóban gránátokat találtak a gárdisták sportnapjának tervezett helyszínen, akkor azokat az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai helyezhették el ott.