Új rendőrfőkapitány Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2010.12.10. 17:20

Új vezető irányítja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját, áll az ORFK közleményében. A tájékoztató szerint Pintér Sándor belügyminiszter - Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitány javaslatára - pénteken nevezte ki megyei rendőrfőkapitánnyá Farkas József ezredest, rendőrségi főtanácsost. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat ülésén Hatala József mutatta be a jelöltet; kinevezését a közgyűlés támogatta.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke megköszönte a főkapitányi tisztséget eddig betöltő Simon Tamás tábornok munkáját, ő a jövőben a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetnél dolgozik.

Farkas József korábban volt a miskolci, majd a szerencsi kapitányság vezetője, 2005 óta pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatójaként dolgozott. Az új vezető 49 éves, Sajószentpéteren él.

Egy másik személyi kérdésben is döntött a közgyűlés: a pályázatot véleményező bizottság támogatása mellett 2011. január 1-jei hatállyal Bene Ildikót, az intézmény eddigi orvos igazgatóját bízta meg a megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet főigazgatói teendőinek ellátásával.