Asztmával kezelték a szívbeteg fiút

2011.07.13. 09:27

A 26 éves kazincbarcikai fiú egy hónappal korábban és egy szívbillentyűvel kevesebbel született, amely csecsemő korában egy rutin műtéttel és rendszeres vizsgálatokkal gyógyítható lett volna. Akkor azonban nem derült erre fény, igaz, később se, csak a halála után.

A fiú fulladt, fáradékony volt, zsibbadtak a végtagjai és migrénes rohamai voltak. Az orvosok csak azt mondták, a fiú asztmás, amelyre gyógyszert írtak fel neki. Az édesanya a kezelőorvosoknak többször elmondta, nem hatnak a gyógyszerek. A kezelőorvosok erre azt válaszolták, az anya biztos rosszul adagolja azokat. Az édesanya unszolására a fiút 10 évesen megultrahangozták, és kiderült, mégis van valami gond a szívével, de azt akkor az asztmának tulajdonították.

A fiatalember februárban rosszul lett, az orvosi ügyeleten az asztmájára ismét gyógyszert kapott, majd haza küldték, de másnap meghalt. A boncolási jegyzőkönyvből kiderült, a fiú sohasem volt asztmás, így az anya most büntető feljelentést tett az ügyészségen, hogy kiderüljön, ki a felelős fia haláláért, hiszen a fiú több kórházban is járt, írja a Blikk.