Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Kolumbia kiadta Amerikának a Cali kartell fejét

MTI
2004.12.04. 08:06
Kolumbia kiadta az Egyesült Államoknak a Cali kartell fejét, a legjelentősebb helyi kábítószer-kereskedőt, aki valaha az amerikai igazságszolgáltatás elé került. Gilberto Rodriguez Orejuelát, aki valaha a világ kokainforgalmának nagy részét ellenőrizte, kábítószer-kereskedelem és pénzmosás vádjával fogják bíróság elé állítani.

Két héttel az után, hogy George W. Bush amerikai elnök Kolumbiában járt, és megerősítette Alvaro Uribe államfővel a "kábítószer-terroristák" elleni szövetségét, állig felfegyverzett rendőrök sorfala mögött vitték fel egy Floridába tartó repülőgépre a megbilincselt és golyóálló mellényt viselő Orejuelát.

Az 1995-ben letartóztatott, most 65 éves kokainbáró a börtönből is tovább irányította megroppant narkóbirodalmát. Miután a testvérével Miguellel együtt a hatóságok kezére került, a valaha a leghatalmasabb kábítószer-kereskedő szervezetnek tekintett Cali kartell kisebb csoportokra bomlott. Ezek összességében ugyanannyi kábítószert forgalmaztak, mint korábban az egységes szervezet, de az Egyesült Államokba irányuló forgalom ellenérzése átkerült tőlük a frissen támadt résbe benyomuló mexikói szervezetekhez.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.