Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Ötvennégy halott egy teherautó-balesetben

MTI
2005.01.04. 08:38
Felborult egy zarándokokkal tömött teherautó Kína északnyugati részén hétfőn. A balesetben 54 ember vesztette életét, 41 megsérült - közölte az Új Kína (Xinhua) hírügynökség. A teherautóval 104 ember utazott. Valamennyien Tibet székhelyén, Lhászában (Lhasa) jártak zarándokúton, és már hazafelé tartottak, amikor a Csinghaj (Qinghai) tartományban lévő Jüsu (Yushu) járásban baleset érte őket.

Az Új Kína hírügynökség nem közölte a baleset okát. Mindössze annyit tudni, hogy a helyszínen ötven, kórházba szállítás közben pedig négy ember vesztette életét. A 41 sérült közül 29 állapota súlyos.

Kína szegényes hátországában igen gyakori látvány, hogy teherautók szállítanak embereket.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) adatai szerint közúti balesetben Kínában hal meg a legtöbb ember: az 1,3 milliárdos országban naponta több mint hatszáz ember válik közlekedés baleset áldozatává. A WHO által közölt adat duplája a kínai állami médiában hivatalosan elismert számnak. A rengeteg balesetet az okozza, hogy Kína közlekedési infrastuktúrája fejletlen és rossz minőségű, ráadásul az autók száma viharosan növekszik.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.