Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Ítéletidő a Közel-Keleten és Dél-Amerikában

MTI/AFP
2005.02.10. 15:15

Legkevesebb 29 emberéletet követelt Pakisztánban, tízet Indiában a több mint egy évtizede nem tapasztalt hevességű esőzés és havazás a héten. Iránban hét-nyolcezer autóst torlaszolt el az ítéletidő.

A pakisztáni áldozatok többségének lavina, áradás és leomló tetők okozták a halálát, a következő két napra pedig még több esőt jósolnak. Északon több területet elvágott a külvilágtól a hó.

India északi részén a heves hóviharok és lavinák miatt több mint háromezer gépkocsivezető rekedt az utakon rendőrségi adatok szerint. A téli és nyári fővárost, Dzsammut és Szrinagart összekötő alagútban tíz halottat találtak, öten pedig eltűntek - közölte az újdelhi televízió.

Irán északi részén, ahol két hete hevesen havazik, hét-nyolcezer autós rekedt két város, Gazvin és Rast között, jelentette az állami televízió. Ez az útvonal volt az utolsó járható Teherán és a Kaszpi-tengeri partvidék között, a többi hegyi utat már korábban elzárta a hó.

Kolumbiában az esőzés miatti földcsuszamlásokban öten vesztették életüket, 25 ezer ember pedig hajléktalanná vált, miután házaikat elmosta az áradás.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.