Fegyveres rablás egy székesfehérvári boltban

MTI
2005.03.05. 18:30
Fegyverrel próbált meg kirabolni két férfi szombaton egy székesfehérvári üzletet; a rablás az eladó határozott fellépése miatt meghiúsult, közölte az MTI-vel a rendőrség.

A lakótelepi üzletbe délelőtt 11 óra körül betérő két férfi megvárta, amíg a női alkalmazott kiszolgálja a vásárlókat, majd egyikük fegyvert vett elő és a bevételt követelte az üzletben egyedül tartózkodó eladótól.

Az alkalmazott határozott fellépéssel nemet mondott a felszólításra, mire a rabolni akaró páros dühösen távozott az üzletből a városi uszoda irányába.

A rendőrség személyleírása szerint a fegyvert tartó férfi 25-30 év körüli, de inkább a harminchoz közeli, mintegy 175 centiméter magas, normál testalkatú, egyenes tartású, kifejezetten ápolt külsejű.

Haja világosbarna, vagy sötétszőke, a fejtetőn alig néhány milliméter hosszú, oldalt felnyírt. Bal fülében karika fülbevaló volt és világos barna, vagy drapp kabátot, vagy dzsekit viselt.

Társa fél fejjel alacsonyabb, mintegy 165 centiméter magas, 25-30 év körüli, zömök testalkatú. Haja tarkopaszra nyírt, vagy rendkívül világos szőke lehetett. Fekete bőr, vagy műbőr dzsekit viselt.