Elfogták az albán pékségtulajdonos elrablóit

MTI
2005.03.28. 17:02
Felgöngyölítettek Szerbiában egy bűnbandát, amely a minap elrabolt egy dúsgazdag újvidéki albán üzletembert és félmillió eurós váltságdíjat követelt érte.

A belgrádi média idézte hétfőn az újvidéki rendőrség tájékoztatását, amely szerint a rendőrség, a csendőrség és a titkosszolgálat összehangolt akciója eredményeképpen a székváros két bérelt lakásában, illetve környékükön elfogták egy bűnbanda öt tagját, a hatodik bűnözőt a Belgrád és Nis között közlekedő autóbuszban tartóztatták le. Az egyik újvidéki lakásban megtalálták az összekötözött és összevert túszt is. Az emberrablóknál fegyver volt.

A rendőrség tájékoztatójából kiderül, hogy az albán nemzetiségű Bajram Temajt, az újvidéki Evropa pékség dúsgazdag tulajdonosát a múlt hét közepén rabolták el, félmillió eurós váltságdíjat követeltek szabadon bocsátásáért. Az emberrablók több ízben, mindig más-más helyről telefonálva azzal fenyegették Temaj családját, hogy kivégzik túszukat. Nevükből ítélve az emberrablók - négy férfi és két nő - mind szerb nemzetiségűek voltak.