Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Bűnösnek vallja magát az atlanti olimpiai robbantás elkövetője

MTI
2005.04.09. 08:48

Bűnösnek vallja magát az 1996-os atlantai olimpiai játékok alatti pokolgépes merénylet elkövetője, ezáltal elkerülheti a halálos ítéletet - közölte pénteken az amerikai igazságügyi minisztérium. A 38 éves Eric Rudolph és az amerikai igazságügyi szervek vádalkuja értelmében a férfira - akit még két abortuszklinika és egy leszbikus bár elleni robbantásos merénylet elkövetésével is vádolnak - életfogytiglani börtönbüntetést kérnek majd halálbüntetés helyett - derült ki a tárca sajtóközleményéből.

A vádlott a megegyezés részeként tájékoztatta a hatóságokat arról is, hogy Észak-Carolina szövetségi államban mintegy 100 kilogramm robbanóanyagot rejtett el. A robbanószereket időközben ártalmatlanították a tűzszerészek.

A vádalkut két nappal azután jelentették be, hogy az Alabama állambeli Birminghamben megkezdték az esküdtszék tagjainak kiválasztását a helyi abortuszklinika ellen Rudolph által 1998-ban elkövetett robbantás miatt induló büntetőper lefolytatása érdekében. A Rudolph számlájára írt négy robbantásos merényletben két ember meghalt és több mint száz megsebesült.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.