Ákos, Bátor
-1 °C
12 °C

Rekordmennyiségű hasist foglaltak le Marokkóban

MTI
2005.04.09. 19:38
Rekordmennyiségű, csaknem 16 és fél tonnányi hasist foglaltak le Casablanca kikötőjében a marokkói hatóságok, éppen mielőtt hajóra rakodták volna. Három embert őrizetbe vettek - jelentette a MAP marokkói hírügynökség.

A kábítószer egy portugál rendszámú kamionon volt, és egy ciprusi hajóra készültek átrakni burgonyaszállítmány kíséretében egy francia vállalat címére, amely azonban a marokkói hatóságok elmondása szerint fiktívnek bizonyult.

A szállítmány egy Casablancában élő francia exportőr nevén szerepelt, őt előállították. Ugyancsak rendőrkézen van a kamion spanyol sofőrje és egy marokkói bróker. Megkezdődött a vizsgálat a valódi megrendelők azonosítására, mondták a rendőrségen.

Az 501 csomagban elhelyezett, 16316 kilónyi hasis piaci értékét a vámhatóság 14,4 millió euróra becsüli. "Az elrejtés művészetének minden elemét bevetették" - állapította meg a pénzügyőr ezredes, a leleplező akciót végrehajtó osztag parancsnoka.

A hasis alapanyagául szolgáló cannabist Marokkó északi részén, a Rífben mintegy 134 ezer hektáron termesztik egy ENSZ-tanulmány szerint.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.