Piroska
-10 °C
1 °C

Lebukott kábítószer terjesztők Kisvárdán

MTI
2005.04.11. 11:36

Lebukott három kábítószer terjesztő és tizennégy fogyasztó Kisvárdán, akik ellen a rendőrség eljárást indított - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel. Az érintettekre vasárnap éjjel a kisváros egyik szórakozóhelyének gépkocsi parkolójában figyeltek fel a járőrök, a fiatalok jól láthatóan drog hatása alatt álltak - mondta Fülöp Gergely.

A rendőr hadnagy hozzátette: a nyomozók több személyt előállítottak, majd összesen 14 személlyel szemben indítottak eljárást kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanújával. A sajtóreferens tájékoztatása szerint a drogfogyasztókon keresztül a rendőrség eljutott a terjesztőkig is, három - 31, 20 és 19 éves - helyi fiatal árusította a kábítószert és még 18 éven aluliaknak is adtak az úgynevezett diszkó drogokból. A dílereket a megyei rendőr-főkapitányság őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásukat a bíróságon - emelte ki Fülöp Gergely.

Megjegyezte: a fogyasztóknál extasy tablettákat találtak a nyomozók, a terjesztőknél megtartott házkutatás nem végződött eredménnyel, ők valószínűleg csak annyi anyagot szereztek be valahonnan, amennyit egyetlen éjszaka el tudtak adni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.