Tizenkilenc év fegyház a békéscsabai pincérnő gyilkosának

2005.05.10. 13:58
Jogerősen tizenkilenc év fegyházra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki két éve meggyilkolt egy pincérnőt Békéscsabán. A táblabíróság keddi döntésével helybenhagyta a Békés Megyei Bíróság idén februárban meghozott ítéletét. A békéscsabai férfi 2003. június 30-án gyilkolt meg egy felszolgálónőt a békési megyeszékhelyen. Amikor az áldozat már védekezésre képtelen állapotba került, a brutális támadó még meg is erőszakolta, majd elvitte a vendéglő bevételét.

Mint kiderült, az alkalmi munkákból élő vádlott rendszeresen játszott pénznyerő automatákon. Ezt tette a bűncselekmény napján is, amikor 23 ezer forintot vesztett. A hiányzó pénzt úgy akarta pótolni, hogy a vendéglőben felszolgáló nőnek megparancsolta, hogy adja át neki a napi bevételt - ám az nem engedelmeskedett. Miután csak ők ketten tartózkodtak a helyiségben, a vádlott elkezdte fojtogatni, majd egy tompa tárggyal többször fejbe vágta.

Miután a felszolgáló eszméletlen állapotba került, a támadó szemérem elleni erőszakot követett el rajta, végül a vendéglőből ellopott 16 ezer forinttal elmenekült. Az áldozatra egy, a vendéglőbe belépő házaspár talált rá, életét azonban már nem lehetett megmenteni, másnap a kórházban belehalt sérüléseibe. A tettest nem sokkal a bűncselekmény után őrizetbe vették a rendőrök.