Milliárdos drogszállítmány az utánfutóban

MTI
2005.07.13. 14:02

Egy terepjáró utánfutójában 65 kilogrammnyi heroint találtak a vámosok szerda reggel az ukrán-magyar határon a barabási átkelőnél; a kábítószer feketepiaci értéke több, mint egymilliárd forint - értesült az MTI a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivőjétől.

A magyar rendszámú terepjáró a reggeli órákban érkezett Ukrajnából a barabási átkelőhelyre. A gépjármű és a hozzá tartozó utánfutó átvizsgálása során gyanús lett az utánfutó padlólemeze, amely alatt a házilag kialakított üregekben, 125 csomagban összesen mintegy 65 kilogramm heroint találtak a vámosok - tartalmazza Sipos Jenő alezredes közleménye.

A vámhivatal a kábítószert és a szállítására átalakított utánfutót lefoglalta. A pénzügyőrök a sofőrt - a határőrség közreműködésével - őrizetbe vették és ellene kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A magyar sofőrnél végzett házkutatás során egy olyan műhelyt találtak, amely alkalmas a csempészésre használt utánfutók preparációjához - olvasható a dokumentumban.