Tizenegy év börtön a gyilkosnak

MTI
2005.10.06. 11:22

Több késszúrással ölte meg ismerősét az a kiskőrösi férfi, akit jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön - közölte az MTI-vel a táblabíróság sajtótitkára. A többszörösen büntetett előéletű Csővári István vádlott Kiskőrösön élt. Az 53 éves férfi italozó életmódot folytatott, napszámos munkából tartotta fenn magát. A vádlott és az ügy sértettje - egy 47 éves férfi - rendszeresen, hetente többször közösen italoztak.

2004. január 13-án a kora esti órákban a két férfi a vádlott lakásán fogyasztott alkoholt, ahol mindketten nagyon leittasodtak és összevitatkoztak. A vádlott felkapott egy konyhakést, s azzal több alkalommal megszúrta a sértettet, több sebet ejtve rajta. A földre eső sértettet a vádlott egy köpennyel letakarta, majd még ivott a megmaradt borból, s lefeküdt aludni. Másnap reggel szólt a szomszédjainak, akik így fedezték fel a holttestet, és értesítették a rendőrséget.

A vádlott az elsőfokú tárgyaláson nem tett vallomást, a rendőrségi nyomozás és a másodfokú eljárás során pedig tagadta a tett elkövetését.