Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Haitin tíz halálos áldozata van a Wilma hurrikánnak

2005.10.19. 09:03

Tízen haltak meg Haitin a Wilma hurrikán okozta sárlavinák következtében helyi idő szerint kedden, miközben a trópusi vihar a Mexikói-öböl felé vette az irányt. Közép-európai idő szerint éjfélre a hurrikán négyes fokozatúra erősödött, szélsebessége az egy nappal korábbi 80 kilométer/óráról 160 kilométer/órára nőtt.

A miami székhelyű amerikai országos hurrikánfigyelő központ számításai szerint a Wilma szombatra éri el Floridát, amely tavaly négy hurrikánt élt át, idén pedig a Dennis, a Katrina és a Rita pusztítását szenvedte el. A Wilma az idei atlanti-óceáni hurrikánszezon 21. trópusi vihara és 12. hurrikánja A több napja tartó heves esőzések okozta sárlavinák tíz emberéletet követeltek Haitin - közölte a kormány.

Az előrejelzések szerint a Wilma várhatóan megkíméli New Orleanst és Mississippit, ahol augusztusban a Katrina több mint 1200 emberéletet követelt, és 30 milliárd dollárt meghaladó károkat okozott. A Wilma várhatóan elkerüli a Mexikói-öböl kőolajipari létesítményeit is. Szerdára virradóra a hurrikán központja 285 kilométerre délre volt a Kajmán-szigetek főszigetétől, a Nagy-Kajmántól és 13 kilométer/órás sebességgel haladt előre. Szerdán várhatóan északnyugatnak fordul.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.