Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Lezárult a nyomozás az ispánki vadászbaleset ügyében

MTI
2005.10.24. 12:46

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés bűntettével gyanúsítják azt a vadászt, aki június 24-én éjszaka, a Vas megyei Ispánk melletti erdőben, a Tőlös dűlőben, fegyverével kioltotta egy fiatal nő életét - közölte a megye rendőrfőkapitánya a lezárult nyomozást követően hétfőn Szombathelyen.

"A vadászati törvény kimondja, hogy vadra lőni csak akkor szabad, ha a vadász minden kétséget kizáróan megállapította, hogy vadra lő" - hangoztatta a sajtótájékoztatón Orbán Péter, aki évtizedek óta saját maga is vadász.

Ismertetése szerint a szóban forgó vadászat során a vendéglátó vadász és a halálos lövést leadó társa több szabályt is megszegett. A vadászok egy erdőben vaddisznókat fedeztek fel. Egyikük anélkül adott le lövést, hogy a szabályok szerint meggyőződött volna a cél valódiságáról - mondta a rendőrfőkapitány.

A lövés egy hazafelé tartó 38 éves ispánki asszonyt ért, aki a helyszínen belehalt fejsérülésébe.

A nyomozás során a helyszínen, hasonló látási és időjárási viszonyok között, szakértők bevonásával modellezték az esetet. Orbán Péter rámutatott: a távcsöves fegyveren, lámpa használata mellett, látni kellett volna az erdőben felbukkanó emberalakot, de egy másik távcsővel mindenképp meg kellett volna győződniük arról, hogy mire lőnek.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.