Leégett egy takarmánytároló Somogyban

MTI
2005.11.07. 06:48

Kigyulladt és teljes egészében leégett egy terménnyel teli takarmánytároló Nagykorpádon hétfőre virradó éjszaka; a kár több tízmillió forint, személyi sérülés nem történt - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ügyeletese az MTI-vel.

A tüzet éjjel 1 óra előtt jelentették, a riasztásra Kaposvárról, Marcaliból és Nagyatádról mintegy 30 tűzoltó vonult ki - mondta el Molnár Sándor.

A lángok eddig ismeretlen okból keletkeztek a 4200 négyzetméter alapterületű, nagyrészt faszerkezetű tároló egyik oldalán; elektromos zárlat vagy gázszivárgás nem okozhatta a tüzet, mivel ilyen infrastruktúra nincs az építményben - közölte a helyszínen tartózkodó megyei katasztrófavédelmi igazgató telefonon az MTI tudósítójával.

Heizler György beszámolója szerint a tűz egy pontból indult ki, és olyan gyorsan terjedt, hogy mire a tűzoltók a helyszínre értek, már a teljes tároló lángokban állt. A betárolt 3 ezer bála széna, a mintegy 50 tonna kukorica és 60 tonna vetőbúza teljes egészében megsemmisült. A tűz keletkezésének az okát szakértők bevonásával vizsgálják.