Emberölés kísérletéért tíz évre ítéltek egy gyulai férfit

MTI
2005.11.17. 17:55

Néhány ezer forintért súlyosan bántalmazott egy 91 éves gyulai férfit, majd felgyújtotta fekhelyét K. Károly, akit csütörtökön jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

Az ítélet szerint 2004. július 16-én a sértett egy gyulai szórakozóhelyen tartózkodott, ahol a vádlott is jelen volt. Az idős férfi este tíz óra körül hazament, a vádlott pedig követte. Betört a sértett házába, az ágyában alvó idős férfit a helyszínen talált betondarabbal legalább négy alkalommal fejen ütötte. A férfi a sértett nyakából leszakított egy 4 ezer forintot érő nyakláncot, a rajta lévő feszülettel, ezen kívül ellopott egy kétszáz forint értékű karórát.

A vádlott mielőtt eltávozott a házból, felgyújtotta az idős férfi fekhelyét. A lángokat a sértett segélykiáltásaira felébredő hozzátartozók oltották el, és ők hívtak mentőt is. A vádlott a tett elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta. A bíróság nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és magánlaksértés bűntettében találta bűnösnek az 53 éves Kecskés Károlyt, s ezért őt tíz év fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.