Fél mázsa marihuánát foglaltak le

2006.02.06. 17:15

Két kábítószer-forgalmazónál összesen 45 kilogramm marihuánát foglaltak le egy közös rendőrségi akcióban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának, a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának és REBISZ Különleges Szolgálatok Parancsnoksága Terrorelhárító Szolgálatának munkatársai vasárnap.

A nagyszabású akcióban egy 25 éves férfit fővárosi, XII. kerületi lakásán fogtak el a rendőrök. Összesen nyolc kilogramm marihuánát, 631 darab extasy tablettát, körülbelül 200 gramm kábítószergyanús port, valamint kábítószer méréséhez és csomagolásához használatos tárgyakat foglaltak le a gyanúsított lakásán és autójában.

Ugyancsak vasárnap kaptak el a nyomozók egy másik kábítószer-forgalmazót, akit a XVIII. kerületben vettek őrizetbe. A lakásán megtartott házkutatás során 29 kilogramm marihuánát és közel egymillió forintot foglaltak le. Személygépkocsijából mintegy nyolc kilogramm marihuána került elő - olvasható a BRFK portálján. A két - egymással kapcsolatban álló - férfit őrizetbe vették, az eljárást ellenük a BRFK Kiemelt Ügyek Osztályán folytatják le.