Ágnes
-13 °C
0 °C

Idős emberekre szakosodtak a Miskolc környéki rablók

MTI
2006.02.07. 14:46

Hatan jelenleg előzetes letartóztatásban vannak annak a bűnözői körnek a tagjai közül, akik 2005 nyarától Jász-Nagykun-Szolnok, majd később további négy megyében idős, általában egyedül élő embert raboltak ki otthonukban. A sértettek közül hárman nem élték túl az erőszakot - közölte Házi István dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kedden Budapesten.

Az elkövetők az éjszakai órákban az ajtó vagy ablak befeszítésével, az ajtó berúgásával jutottak be a házakba, ahol a többnyire még alvó vagy a behatolás zajára felébredő sértetteket azonnal lefogták, durván bántalmazták és pénzüket követelték - mondta sajtótájékoztatón.

Valószínűsíthető volt, hogy utazó bűnözőkről van szó, miután a későbbiekben több környező megye területén is történtek hasonló bűncselekmények. A csoport tagjai Jász-Nagykun-Szolnok megyében 11, Hajdú-Biharban 9, Hevesben egy és Pest megyében szintén egy idős ember sérelmére elkövetett súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók. A bűncselekmények döntő többsége rablás, azonban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kettő, Hajdú-Biharban pedig egy esetben a sértettek "vallatása" során alkalmazott erőszak az idős emberek halálához vezetett.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.