Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Újabb madárinfluenzás fertőzés Kínában

MTI/AFP
2006.02.08. 06:50
Újabb madárinfluenzás fertőzésről számoltak be szerdán a kínai hatóságok, mindazonáltal hangsúlyozták, hogy ellenőrzés alá vonták a helyzetet.

A pekingi mezőgazdasági minisztériumnak a tárca internetes honlapján megjelent közleménye szerint a fertőzés ezúttal az északi Sanhszi (Shanxi) tartománybeli Jang-csüan város egyik baromfitelepén ütötte fel a fejét, ahol múlt szerdáig 15 ezer csirke pusztult el. Az állategészségügyi hatóságok vizsgálata kedden megerősítette, hogy az állatok pusztulását a madárinfluenza - emberre is veszélyes - H5N1-es vírustörzse okozta. A fertőzött baromfitelep környékén óvintézkedésként 187 ezer szárnyast öltek le, a fertőzés terjedését ellenőrzés alá vonták a hatóságok - hangoztatta a közlemény.

A madárinfluenza 2003 végén ütötte fel a fejét Ázsiában, a betegség azóta legalább 88 emberéletet követelt a világon. Kínában, a világ legnagyobb baromfitenyésztő országában, a múlt év eleje óta több mint 30 fertőzési gócpontot észleltek és tíz emberi megbetegedést, közülük hét halálosnak bizonyult.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.