Hét áldozat egy moszkvai lakástűzben

MTI
2006.02.11. 13:55
Hét ember vesztette életét egy áramköri túlterhelés okozta lakástűzben szombatra virradóra Moszkvában. A rendkívüli helyzetek minisztériumának ügyeletese neve mellőzését kérve úgy nyilatkozott, hogy a lángok közép-európai idő szerint hajnali két óra körül csaptak fel az orosz főváros egyik keleti kerületében lévő lakásban. A RIA-Novosztyi orosz hírügynökség tűzoltóságra hivatkozó jelentése szerint a tüzet valószínűleg a lakás tulajdonosa idézte elő azzal, hogy nem kapcsolt ki egy hősugárzót, ráadásul nyitva hagyott egy ajtót a lakásban, mielőtt eltávozott hazulról.

Három nő és négy férfi lelte halálát a lángok között, bár egyelőre nem tisztázott, pontosan hol és hogyan haltak meg. A dermesztő hidegben a ház több tucat lakóját kellett kimenekíteni az épületből. Az ügyészség bűnügyi eljárás keretében vizsgálja a tűzesetet.

Oroszországban évente átlagosan mintegy 18 ezren vesztik életüket lakástűzben - durván tízszer annyian mint az Egyesült Államokban és 12,5-szer többen mint Nagy-Britanniában - a tűzvédelmi előírások semmibe vétele és a hanyag építkezési módszerek miatt.