Natália
-3 °C
8 °C

Kilenc év fegyház a botcsinálta rablónak

MTI
2006.03.14. 13:32

Nem jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélte a Baranya Megyei Bíróság kedden azt a férfit, akit egy két évvel ezelőtti egy pécsi pénzváltó kifosztásával és két rablási kísérlettel vádoltak.

A ma 23 éves mohácsi vádlott adósságai törlesztésére és szerencsejáték-szenvedélye költségeinek fedezésére rablással akart pénzt szerezni. 2004. március 23-án bement egy pécsi belvárosi pénzváltóba, ahol flóbertpisztolyt szegezett az alkalmazottra és a bevétel átadására kényszerítette.

A rablásból szerzett két és félmillió forintot hamar elköltötte, egy hónap múlva a siklós-máriagyűdi postahivatalt kereste fel, hogy újra pénzhez jusson. A vádlott többször felszólította a kis posta alkalmazottját a pénz átadására, de mivel a dolgozó erre nem volt hajlandó, a rabló üres kézzel távozott. A vádlott később egy budapesti valutaváltót próbált kirabolni, de amikor fegyvert rántott, az alkalmazott meglökte, és jobbnak látta, ha futásnak ered.

Az elkövetőt egy névtelen telefonbejelentésre a rendőrség az év novemberében Mohácson fogta el. A tárgyalás végén az ügyész súlyosításért, vádlott és védője részben felmentésért, valamint enyhítésért nyújtott be fellebbezést.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.