Korlátozták a vasúti forgalmat a szajoli hídon

MTI
2006.04.15. 00:54
Tisza rendkívül magas vízállása miatt korlátozták a vasúti forgalmat a szajoli hídon pénteken éjféltől.

Szajol és Szolnok között szombattól számos vonatot érintenek a korlátozások a megáradt Tisza miatt, több vonalon is jelentős késéssel kell számolni.

A Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza, Szolnok-Szentes és Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon a személyvonatok egy része csak Szajolig jár, illetve onnan indul. Az utasokat Szajol és Szolnok között vonatpótló autóbuszok szállítják.

Az árvízi helyzet miatt szombattól a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, illetve a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon is jelentős korlátozások várhatók: kerülő úton, a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen vonalon és mintegy egyórás késéssel közlekedik a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza InterCity (IC) vonat. Debrecen-Hajdúszoboszló-Püspökladány, illetve Nyíregyháza-Záhony között a közvetlen IC- összeköttetés szünetel, Debrecenből, illetve Nyíregyházáról közvetlen csatlakozó vonatjáratok indulnak és érkeznek a kerülő útvonalakon közlekedő IC járatokhoz. A késések miatt a pótjegyek árát a vasúttársaság nem téríti vissza.

A húsvéti ünnepek alatt eredetileg a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Kecskemét-Szeged útvonalon járt volna a mentesítő Desiro IC vonatpár, de szombaton és vasárnap ez a vonat Debrecen és Szeged között nem közlekedik. A Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza közötti ünnepi mentesítő gyorsvonatok az eredeti útvonalon közlekednek, de 30-60 perces késések várhatók.