Piroska
-10 °C
1 °C

Tíz tonna romlott húst találtak egy budapesti hűtőházban

MTI
2006.04.27. 23:07
Véglegesen bezárt a Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Hatóság egy budapesti hűtőházat, amelyben mintegy tíz tonna bizonytalan eredetű és lejárt szavatosságú húst és húskészítményt talált - közölte az MTI-vel csütörtökön későn este Hajós Ádám fővárosi főállatorvos, megerősítve a közszolgálati televízió híradójának információját.

Hajós Ádám elmondta: a korszerűtlen hűtőház bezárását április 5-én egy ellenőrzést követően első fokú határozattal már elrendelték, ám ezt az üzemeltető megfellebbezte.

A csütörtöki ellenőrzésen az állategészségügyi szakemberek megállapították, hogy a hűtőház állapotában, a hűtés körülményeiben nem történt változás, ezért a végleges bezárás mellett döntöttek, a jogerős határozatot az államigazgatási eljárás lefolytatása után a jövő héten meghozzák. Felszólították az üzemeltetőt, hogy a hűtőházban tárolt árut szállíttassa el - tette hozzá.

A hús és húskészítmény eredetéről Hajós Ádám azt mondta, hogy részben külföldi, részben hazai áruról van szó.

Megjegyezte, a lejárt szavatosságú termékeket tároló hűtőház üzemeltetőjének több millió forintos bírsággal kell számolnia.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!