Tíz tonna romlott húst találtak egy budapesti hűtőházban

MTI
2006.04.27. 23:07
Véglegesen bezárt a Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Hatóság egy budapesti hűtőházat, amelyben mintegy tíz tonna bizonytalan eredetű és lejárt szavatosságú húst és húskészítményt talált - közölte az MTI-vel csütörtökön későn este Hajós Ádám fővárosi főállatorvos, megerősítve a közszolgálati televízió híradójának információját.

Hajós Ádám elmondta: a korszerűtlen hűtőház bezárását április 5-én egy ellenőrzést követően első fokú határozattal már elrendelték, ám ezt az üzemeltető megfellebbezte.

A csütörtöki ellenőrzésen az állategészségügyi szakemberek megállapították, hogy a hűtőház állapotában, a hűtés körülményeiben nem történt változás, ezért a végleges bezárás mellett döntöttek, a jogerős határozatot az államigazgatási eljárás lefolytatása után a jövő héten meghozzák. Felszólították az üzemeltetőt, hogy a hűtőházban tárolt árut szállíttassa el - tette hozzá.

A hús és húskészítmény eredetéről Hajós Ádám azt mondta, hogy részben külföldi, részben hazai áruról van szó.

Megjegyezte, a lejárt szavatosságú termékeket tároló hűtőház üzemeltetőjének több millió forintos bírsággal kell számolnia.