Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Két éve lezárt gyilkossági ügyet derítettek fel Tolnában

MTI
2006.06.12. 14:28

A tanúvédelmi program segítségének köszönhetően egy két éve lezárt gyilkosságot derített fel a rendőrség Tolnában; az áttörést az hozta, hogy saját, közeli hozzátartozója is kész volt vallani a gyanúsított ellen - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Soczó László ezredes, megyei rendőr-főkapitány.

Egy 2006 januárjában történt emberölés nyomozását újította fel a rendőrség a Tolna Megyei Főügyészség támogatásával. A tanúvédelmi program segítségével a gyanúsított ellen most nyereségvágyból különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés címén emel vádat az ügyészség - közölte a főkapitány. Tájékoztatása szerint két évvel ezelőtt nagydorogi lakásán holtan találtak egy 65 éves nyugdíjas férfit, a nyomozás során számos bizonyítékot rögzítettek, ezek azonban mégsem bizonyultak elegendőnek a vád megerősítéséhez.

A gyanúsított, az akkor még fiatalkorú Zs. Béla azzal védekezett, hogy az áldozatot egy autó ütötte el, ő csak rátalált és hazavitte, így lett véres a ruházata. Az elmúlt év novemberében - több hasonlóan lezárt életellenes bűncselekmény felelevenítése során - újabb információk birtokába kerültek a nyomozók, és az ismételt kihallgatások, valamint a tanúvédelmi intézkedések eredményre vezettek.

A gyanúsított közeli hozzátartozója vallott a közismerten agresszív, jelenleg rablás miatt előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított ellen, akit immár további bűncselekményekkel, többek között négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésével is vádolnak.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!