Ezer rendőr Mogyoródon

2006.08.03. 20:45

A rendőrség felkészült a hétvégén Mogyoródon sorra kerülő Forma 1-es Magyar Nagydíjra érkező tömeg biztonságának megóvására, valamint a balesetmentes közlekedés rendjének fenntartására, áll a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében. A dokumentum leszögezi: több mint ezer rendőr vigyáz, hogy zökkenőmentes legyen a rendezvény. A négynapos akcióban a rendőrök zömét a megyei kapitányságok adják, de részt vesznek benne a BRFK emberei, a határőrök és a polgárőrök, valamint a légi rendészet is segíti a munkát.

Nyolc Székelyföldről, Hargita megyéből idevezényelt rendőr is bekapcsolódik a munkába, őket a román rendőrséggel kötött együttműködési megállapodás alapján hívta meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök több száz útjelző táblát helyeztek ki, amelyek irányt mutatnak a Mogyoródra érkező autósoknak. A parkolásra kijelölt helyeket és jegyeket úgy hangolják össze, hogy szektoronként közel legyenek egymáshoz.

A rendőrök civilként is elvegyülnek majd a tömegben, hogy az ilyenkor várhatóan megjelenő zsebtolvajokat lefüleljék, és az esetleges autótolvajokat kiszűrjék.

A rendőrség ez irányú munkája az elmúlt két évben már olyannyira sikeres volt, hogy a Forma 1-es versenyek alatt egyetlen autót sem loptak el, és a zsebesek is kiszorultak Mogyoródról, áll a közleményben.