Négy öngyilkosság egy napon Hajdú-Bihar megyében

2006.08.23. 11:56

Négy öngyilkosság történt kedden és kettőt sikerült megakadályozniuk a rendőröknek Hajdú-Bihar megyében. Délelőtt Debrecen egyik pénzintézetében öngyilkosságot követett egy szolgálatban lévő 39 éves biztonsági őr. Egy 80 éves debreceni férfi lakásának teraszán akasztotta fel magát. Szintén lakásában felakasztva találták meg egy 55 éves hajdúszoboszlói férfi holttestét. Lakásának kamrájában végzett magával Nagyrábén egy 73 éves férfi is. A nyomozók idegenkezűségre utaló nyomot, körülményt egyik esetben sem észleletek.

A négy tragikus eseten kívül azonban két öngyilkosságot sikerült megakadályozniuk a rendőröknek. Egy fiatalember a debreceni Homokkerti felüljáróról akart leugrani. A helyszínre érkező rendőröket azzal fenyegette, hogy leugrik, és kérte, hogy beszélhessen a barátnőjével. Míg az intézkedő rendőrök egyike szóval tartotta, addig a társa a férfi figyelmetlenségét kihasználva, behúzta a korlátról. A mentősök a 23 éves fiatalembert kórházba szállították.

Ezután, nem sokkal éjfél előtt egy debreceni édesanya tett bejelentés a rendőrségre, hogy 29 éves lánya öngyilkossági szándékáról értesítette telefonon. A rendőrök rávették, hogy az egyik nagyáruház parkolójában találkozzanak, ahol a nő elmondta, hogy valóban öngyilkosságra készült. A helyszínre hívott mentősök végül kórházba szállították az asszonyt.