Mária
-6 °C
-2 °C

Emléktábla a hősi halált halt tűzoltók tiszteletére

MTI
2006.09.01. 17:44

Emléktáblát avattak a Műegyetemnél három hete keletkezett tűz oltásában hősi halált halt három tűzoltó tiszteletére pénteken Budapesten. "Erkölcsi kötelességünk emléket állítani a három hősi halott tiszteletére a 225. tanévünk kezdete előtt" - fogalmazott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora rövid emlékező beszédében.

Molnár Károly, az egyetem aulájában a három fiatal tűzoltó - Repmann Károly és Horváth Ákos hadnagy, valamint Pintér Gábor főhadnagy - tiszteletére felavatott emléktábla mellett rokonok és tűzoltó kollégák jelenlétében az egyetem Pro Universitate posztumusz-díjat adományozta az elhunytak családjainak. Az emlékezők - akik között ott volt Demszky Gábor főpolgármester, Tatár Attila, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója és Bende Péter, a Fővárosi Tűzoltóság parancsnoka - a rendezvény végén gyertyagyújtással és virágokkal rótták le kegyeletüket.

Magyarország legsúlyosabb tűzoltó tragédiájában a három tűzoltó augusztus 8-án éjjel azután vesztette életét, mialatt a Műegyetem K épületének pincéjében keletkezett tüzet próbálták eloltani.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.