Nyomoznak a patkányméregtől meghalt gyerek ügyében

MTI
2007.01.03. 11:28

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indult nyomozás a december 23-án, egy Kisszállás melletti tanyán, feltehetőleg patkányméreg fogyasztása következtében elhunyt 4 éves kisfiú halála miatt - közölte szerdán az MTI-vel a rendőrség.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást rendelt el gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - mondta Nyikos Tamás törzszászlós, a megyei kapitányság szóvivője. A négyéves kisfiú 2006. december 22-én rosszul lett, édesanyja 23-án az esti órákban hívott orvost, de a gyermeken már nem tudtak segíteni, a helyszínen meghalt.

A háziorvos értesítette a rendőrséget a halálesetről és arról, hogy a kisgyermek valószínűleg mérgezés következtében halt meg. A kiskunhalasi kapitányság nyomozói a helyszíni szemlén a ház több helységében találtak rágcsálóirtásra kihelyezett mérget, melyhez a gyermek hozzáférhetett. Mivel idegenkezűségre utaló adat nem merült fel, a haláleset vizsgálatát a közigazgatási eljárás szabályai szerint kezdte meg a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság.