Világháborús bombát találtak a 7-es út mentén

MTI
2007.04.12. 14:49

II. világháborús légibombát, tüzérségi gránátot és aknagránátot találtak Székesfehérvár határában, a robbanótestek elszállítása, illetve megsemmisítése miatt teljes szélességében lezárták a 7-es főutat a Székesfehérvár határában levő körforgalomtól Szabadbattyán felé; a munka várhatóan 15 óráig tart; a környék kiürítésére nincs szükség - közölte csütörtökön a rendőrség az MTI-vel.

A robbanótesteket még szerdán találták az út közelében, a Vörösmarty Szakképző Iskola mögött egy mezőgazdasági területen. Az éjszaka során polgárőrök őrizték a területet - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a helyszínen tartózkodó tűzszerészek már megkezdték az elszállítás, illetve megsemmisítés előkészítését. Jelenleg egy megközelítően 1,5 méter hosszú robbanótest, feltehetően egy légibomba feltárásán dolgoznak, s munkagéppel készítik elő a robbantási területet, mivel úgy tűnik, valamennyi robbanótestet nem tudják elszállítani, így azok egy részét a helyszínen kell megsemmisíteni.

A környéken néhány ipari, kereskedelmi létesítmény van, azok tulajdonosait, működtetőit megkérték, hogy a robbanótestek eltávolításának, illetve megsemmisítésének idejére nyissák ki az ablakokat. A környék kiürítése nem vált szükségessé - mondta el a szóvivő.