Kártérítési per az Il Ferro ellen

MTI
2007.10.19. 13:27

Kártérítési pert indított az Il Ferro ellen több mint száz károsult, amiért az autóreklámmal foglalkozó cég február óta nem fizet. A keresetlevelet - amelyben a felperesek azt szeretnék elérni, hogy az Il Ferro fizesse vissza a befizetett díjakat, valamint kapják meg a megígért havi összeget, késedelmi kamattal együtt - pénteken nyújtották be a Fővárosi Bíróságra.

Bense László ügyvéd elmondta, a keresetlevél 102, pertársaságot alakított károsult keresetét tartalmazza az Il Ferro ellen. A nyolcezer sértettből ők jelentkeztek, és ők tudták dokumentálni egyértelműen, szerződéssel, befizetési pénztárbizonylattal, hogy a szerződést megkötötték és hajlandóak a kártérítési perben részt venni, mondta az ügyvéd.

Hozzátette, a kártérítési igényt azzal indokolják, hogy az Il Ferro szerződésszegést követett el azzal, hogy 2007 februárja óta nem fizeti ki a kétéves futamidejű szerződések esetén a havi 50 ezer forintot, ötéves szerződésnél az átlagosan 40 ezer forintot havonta. A szerződéssel kapcsolatban a jogszabály azt mondja, hogyha a szerződés teljesítésében a kötelezett - ebben az esetben az Il Ferro - késik, akkor kártérítési felelősséggel tartozik.