Magyar kamion balesete Szlovákiában

MTI
2008.05.08. 15:49

Vezetés közben elaludt egy magyar kamion sofőrje a csütörtökre virradó éjszaka Szlovákiában: a Zólyom (Zvolen) és Korpona (Krupina) közötti szakaszon közlekedő, majd vizesárokba borult jármű vezetője könnyebb, kísérője súlyos sérüléseket szenvedett.

A sérülteket kórházban ápolják. A dobozos tejet szállító pótkocsis járműben mintegy 900 ezer, a szállítmányban félmillió korona kár keletkezett. A szlovák rendőrség a gépkocsivezető ellen gondatlanságból eredő testi sértés miatt eljárást indított.

A besztercebányai (Banská Bystrica) kerületi rendőrfőkapitányság szóvivőjének közlése szerint a gépkocsivezető elaludt a volánnál, és egy jobbra ívelő kanyarban az út túloldalára sodródott, majd az árokba borult. A vezetőfülke leszakadt a vontatóról, és a pótkocsi is elszabadult.

A rendőrség megállapítása szerint a könnyebb sérüléseket szenvedő gépkocsivezető nem fogyasztott alkoholt. Huszonkilenc éves kísérője három hónapon túl gyógyuló, súlyos sérülésekkel fekszik a zólyomi kórházban, de műtéti beavatkozás szükségessége miatt még a nap folyamán átszállítják a besztercebányai kórházba.