Megszüntették Tasnádi Péter házi őrizetét

MTI
2008.11.07. 13:07
Megszüntette az életveszélyt okozó testi sértéssel és más bűncselekményekkel vádolt Tasnádi Péter házi őrizetét a bíróság és vele szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az indoklás szerint azért, mert Tasnádi annyit jár bíróságra és orvoshoz, hogy egyébként sem tud érvényesülni a házi őrizet.

Tasnádi Budapest területét csak engedéllyel hagyhatja el és köteles kéthetente jelentkezni a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon. Az enyhébb kényszerintézkedés elrendelésének oka, hogy a vádlott számos kérelmet nyújtott be részben az általa, részben a vele szemben kezdeményezett büntető és polgári peres ügyekben a házi őrizet olyan módosítására, ami lehetővé teszi, hogy a különböző ügyekben megtartott tárgyalásokon megjelenjen. Másrészt többször kezdeményezte, hogy a különböző ügyekben ügyvédjeivel rendszeres kapcsolatot tarthasson, illetve több ízben kérte azt is, hogy orvosi vizsgálat és gyógykezelés céljából módosítsa a bíróság házi őrizetét akként, hogy a vizsgálatokon megjelenhessen.

Mivel a vádlott az eljárási cselekményeken valamennyi esetben megjelent és feltételezhetően a jövőben is megjelenik, így a szökés, elrejtőzés veszélyétől már kevésbé kell tartani, a bizonyítási eljárás pedig a soron következő tárgyalási napon nagy valószínűséggel befejeződik, így a vádlottnál a házi őrizet további fenntartásának az indokai már nem állnak fenn.

Tasnádi Péter januárban, sikkasztás gyanúja miatt került előzetes letartóztatásba. Sajtóértesülések szerint az a férfi jelentette fel őt, aki tavalyi szabadulása után befogadta a villájába. A férfi azt állítja, hogy 20 millió forintot adott egy közös vállalkozás reményében Tasnádinak, aki nem számolt el a pénzzel. Tasnádi Péter az életveszélyt okozó testi sértés és felbujtóként elkövetett emberölés előkészülete miatt indult ügyben a házi őrizet elrendelése előtt már volt előzetes letartóztatásban is. A vállalkozót azzal vádolják, hogy - a vádirat szerint - meg akarta öletni feleségét és annak élettársát, valamint sósavat öntetett az anyósára.